Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Hier kunt u de antwoorden vinden.
Staat uw vraag/antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

De zonnecellen zijn beschermd door gelaagd glas. Daarmee zijn ze bestand tegen de meeste weersomstandigheden. U kunt uw zonnepaneel extra verzekeren in uw opstalverzekering

De subsidie op zonnepanelen is ingegaan op 2 juli 2012. Om te weten of u ook in aanmerking komt voor de subsidie dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Hier kunt u precies nalezen aan welke voorwaarden u dient te voldoen.

Kosten bestaan uit alle materialen. Naast de panelen zelf zijn er nog andere materialen nodig zoals een omvormer, kabels en stekkers. Vaak moet er ook een nieuwe groep worden aangelegd.

We komen graag bij u langs om te inventariseren en een offerte op maat te maken.

Bij een opgewekt vermogen van 3000Kwh bespaart u al gauw 700 euro per jaar op uw rekening. Met een aantal jaren is uw investering terugverdiend en gaat u dus ook nog winst maken.

In de herfst wordt er minder gegenereerd, iedere installatie is weer uniek. U kunt als stelregel winter (15%) Lente (20%), zomer (45%) en Herfst (20%) van het opgewekt vermogen hanteren.

Nederland heeft inderdaad minder zon dan de zuidelijke landen maar een gemiddelde installatie haalt wel 90% van het vermogen van de installatie op jaarbasis. Dat is meestal wel rendabel.

Het zonnepaneel is niet op internet aangesloten maar de omvormer. Hiermee kunt u van dag tot dag inzien wat de installatie opwekt.

Op de website van Agentschap NL kun u alle informatie vinden over subisidie op zonnepanelen. Klik hier om naar de website te gaan. Voor bedrijven gelden andere subsidies zoals de EIA subsidie. Voor meer informatie hierover, klik hier.

De meeste huizen wel maar om het zeker te weten, neem contact met ons op via email: info@zonneenergieopmaat.nl of telefonisch, 070-2629416.

Meestal heeft een installatie van zonnepanelen weinig impact op uw huis. De installatie wordt vaak ook in 1 dag uitgevoerd.

Als de panelen 1 keer per jaar worden schoongemaakt en de installatie wordt gecontroleerd, dan is dat voldoende. Wij bieden u hiervoor een service- en onderhoudscontract aan.

Op onze zonnepanelen is een opbrengstgarantie van 25 jaar. Dit betekent dat er na die tijd nog minimaal 80% opbrengst is. De installatie wordt voor langere termijn aangeschaft.

Voor monumenten is een vergunning nodig en bij beschermde stadsgezichten moet u toestemming aanvragen. Voor panden zonder deze toekenning is geen vergunningsplicht.