Zonnepanelen op dak Fioretti College

Het milieu is hot. De regering moet meer maatregelen gaan doorvoeren om de CO 2 uitstoot met 25 procent te laten verminderen. De uitstoot van CO2 in Nederland daalt al decennia niet. (m.n. in elektriciteitssector en wegverkeer). Ook in België staken scholieren voor het klimaat.
Dit is nu overgewaaid naar Nederland, waar scholieren donderdag 7 februari voor het eerst gaan spijbelen voor een beter, ambitieuzer klimaatbeleid.

Op plaatselijk niveau was daarom maandag 11 februari een feestelijke dag. Op die dag werden de eerste van in totaal 400 zonnepanelen op het Fioretti College in Lisse het dak opgehesen. In totaal komen er op scholen van stichting Fioretti-Teylingen 1200 zonnepanelen te liggen. Een mooie, duurzame investering voor de toekomst. Later zullen er o.a. op het Fioretti College
Hillegom en op locatie KTS te Voorhout ook zonnepanelen geplaatst worden.

Kees Vreugdenhil ,bestuurslid Stichting Fioretti Teylingen en wethouder Jeanet van der Laan waren beiden aanwezig. van der Laan gaf het startschot door het eerste pakket panelen het dak op te hijsen. De wethouderwas blij met het initiatief van de school: “Want de gemeente kan het niet alleen.” De panelen zullen ongeveer de helft van de benodigde energie van de
school gaan leveren en zullen binnen 2 maanden allemaal in gebruik zijn.. Ook Vreugdenhil is blij door dit soort initiatieven een stukje bij te dragen aan een duurzame wereld.

De leerlingen van het Fioretti college Lisse kunnen op een paneel In de aula zien hoeveel energie de zonnepanelen opleveren in relatie tot het verbruik van de school.