Waarom zonnepanelen?

Energie opwekken voor de centrale meters

Voor een VvE is het zeer interessant om zonnepanelen te plaatsen. Een VvE heeft vaak een groot plat dak waarop voldoende zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Vele VvE’s hebben verbruik van elektra in de algemene ruimtes (lift, verlichting, etc.). De zonnepanelen zijn dan collectief aan te schaffen en in korte tijd terug te verdienen. Daarmee gaat op termijn de maandelijkse bijdrage voor de leden omlaag en wordt de energie duurzaam opgewekt.

zonnepanelen Den Haag - Zonne Energie Op Maat

Individueel per appartement energie opwekken

Het is ook vaak mogelijk om voor de individuele appartementen stroom op te wekken middels zonnepanelen. Zonne-Energie Op Maat inventariseert, maakt tekeningen en een elektraplan. Zo kan iedere bewoner bijvoorbeeld een deel van het gezamenlijke dak gebruiken.

Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van zonnepanelen bij VvE’s voor zowel de gezamenlijke als individuele elektra aansluitingen.

Onze aanpak

1. Opmeten en inventariseren

Na het maken van een afspraak komen wij bij u langs om de situatie ter plekke te beoordelen. Er wordt onder andere gekeken naar de dakconstructie en naar de ligging van het dak ten opzichte van de zon. Daarnaast wordt de locatie van de meterkast in kaart gebracht en beoordelen we waar- en hoe – de omvormer en leidingen het beste geplaatst kunnen worden. In samenspraak met u bepalen we de plek waar de panelen uiteindelijk gemonteerd worden.

2. Samenstellen systeem en opstellen offerte

De gegevens worden door één van de medewerkers op ons kantoor verwerkt in een legplan. Aan de hand van deze gegevens kunnen we precies beoordelen wat de werkzaamheden inhouden en welk systeem er voor uw situatie het meest geschikt is. Er zal een systeem op maat worden samengesteld waarmee wordt voorkomen dat u voor teveel extra’s betaalt. Onze offerte is duidelijk en transparant en geeft duidelijk weer wat er uiteindelijk bij u gemonteerd wordt.

3. Installatie

Na akkoord op de offerte volgt er een afspraak voor de uiteindelijke installatie van de zonnepanelen, de omvormer en de elektra. De montage door onze eigen monteurs en elektricien duurt vrijwel altijd een dag, al naargelang de weersomstandigheden en de ligging van de woning. De start van de werkzaamheden vindt plaats in de ochtend en in de loop van de middag kunt u al uw zelf opgewekte stroom monitoren via de persoonlijke app.

4. Service en onderhoud

Na montage en oplevering is het systeem direct operationeel. Hoewel zonnepanelen niet veel onderhoud nodig hebben, is het belangrijk om een jaarlijkse inspectie in te plannen. We kunnen dan controleren of er geen beschadigingen zijn opgetreden door weersinvloeden en of de zonnepanelen schoon zijn. Vervuilde zonnepanelen geven een lager rendement. Zonne-Energie Op Maat heeft een eigen service en onderhoudsafdeling waar onze servicemanager actief werkzaam is.