Veelgestelde vragen

  Waar kan ik informatie vinden over subsidie?

Op de website van Agentschap NL kun u alle informatie vinden over subisidie op zonnepanelen. Klik hier om naar de website te gaan. Voor bedrijven gelden andere subsidies zoals de EIA subsidie. Voor meer informatie hierover, klik hier.

  Kom in ik aanmerking voor subsidie?

De subsidie op zonnepanelen in ingegaan op 2 juli 2012. Om te weten of u ook in aanmerking komt voor de subsidie dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Hier kunt u precies nalezen aan welke voorwaarden u dient te voldoen.

  Hoe lang duurt het voordat ik de investering heb terugverdiend?

Zonne-Energie Op Maat heeft een focus. Wij installeren en verkopen zonnepanelen. Hiermee kunnen we een zeer hoog kwaliteitsniveau garanderen voor een lage prijs. Gemiddeld is er een terugverdientijd op onze offertes van 8 jaar, rekening houdend met de prijsstijgingen in de toekomst van energie, kan dit 5-7 jaar worden. Uiteraard kunnen we voor u een berekening op maat maken.

  Moet ik een vergunning aanvragen voor het laten plaatsen van zonnepanelen?

Voor monumenten is een vergunning nodig en bij beschermde stadsgezichten moet u toestemming aanvragen. Voor panden zonder deze toekenning is geen vergunningsplicht.

  Hoe lang gaan de zonnepanelen mee?

Op onze zonnepanelen is een opbrengstgarantie van 25 jaar, dat er na die tijd nog minimaal 80% opbrengst is. De installatie wordt voor langere termijn aangeschaft.

  Waar bestaan de kosten uit?

De kosten bestaan uit de zonnepanelen, een omvormer en het montage materiaal. Hiervoor wordt hoogwaardig materiaal toegepast. Daarnaast zijn er kabels en stekker nodig en een omvormer, om de gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom. Bijkomende kosten kunnen zijn: Ballast (bij een plat dak, vaak gebruiken we hier oude grindtegels voor die u zelf kunt leveren, uiteraard kunnen wij dat ook). Daarnaast mogelijke kosten voor gebruik van een steiger en/of hoogwerker. En mogelijk moet er een nieuwe groep worden aangelegd. Al onze offertes zijn 'fixed Price', u komt dus nooit voor verassingen te staan.

  Wat kost het mij?

Dat is afhankelijk van de omvang van de installatie. We komen graag bij u langs, om te inventariseren en een offerte op maat te maken.

  Op wat voor manier verdien, of bespaar ik?

U verdient door te besparen. Bij een opgewekt vermogen van 3000Kwh, bespaart u al gauw 700 euro per jaar op uw rekening. Met een aantal jaren is uw investering terugverdient en gaat u dus ook nog winst maken.

  In de herfst of met bewolking, wordt er dan wel genoeg energie gegenereerd?

In de herfst wordt er minder gegenereerd, iedere installatie is weer uniek, maar u kunt als stelregel winter (15%) Lente (20%), zomer (45%) en Herfst (20%) van het opgewekt vermogen hanteren.

  In Nederland is toch weinig zon? Is het dan wel rendabel?

Nederland heeft inderdaad minder zon dan de zuidelijke landen, maar een gemiddelde installatie haalt wel 90% van het vermogen van de installatie op jaarbasis. Dat is meestal wel rendabel.

  Waarom is het zonnepaneel op internet aangesloten?

Het zonnepaneel is niet op internet aangesloten, maar de omvormer. Hiermee kunt u va n dag tot dag inzien wat uw opgewekt vermogen is, wat de pieken zijn, etc. U kunt dit zien op de website www.omnikportal.com en dan kiezen voor public sites.

  Wat voor onderhoud hebben de panelen nodig?

Als de panelen 1 keer per jaar worden schoongemaakt en de installatie wordt gecontroleerd, dan is dat voldoende. Wij bieden u hiervoor een Service en Onderhoudscontract aan.

  Zijn de zonnepanelen bestand tegen hagel, sneeuw en vorst?

De zonnecellen zijn beschermd door gelaagd glas. Daarmee zijn ze bestand tegen de meeste weersomstandigheden. U kunt uw zonnepaneen extra verzekeren in uw opstalverzekering

  Moet er veel worden aangepast, in het huis zelf?

Meestal heeft een installatie van zonnepanelen weinig impact op uw huis. De installatie wordt vaak ook in 1 dag uitgevoerd.

  Is mijn huis geschikt voor plaatsing zonnepanelen?

De meeste huizen wel, maar om het zeker te weten, neem contact met ons op via email info@zonneenergieopmaat.nl of telefonisch, 070-2629416.