Subsidie zonnepanelen Den Haag

De gemeente Den Haag stimuleert de aanleg van zonnepanelen. De gemeente stelt daarom ook in 2014 subsidie beschikbaar aan particulieren en bedrijven/instellingen. Er zit dit jaar €460.000,- in de subsidiepot.

Vraag subsidie aan (particulieren)

PDF bestandAanvraagformulier subsidie (zakelijk)  (PDF, 62 kB)

  • U kunt subsidie aanvragen van 5 maart 2014 tot en met 5 mei 2014.
  • Er is een regeling voor bedrijven/instellingen en een regeling voor particuliere aanvragers.
  • Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) komen in aanmerking voor de zakelijke regeling.

Alleen aanvragen die op 5 mei 2014 bij de gemeente Den Haag binnen zijn, maken kans op de subsidie. Hieronder leest u meer over de regeling en de procedure.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in het collegebesluit RIS 270508. Vragen kunt u stellen via subsidiezonnepanelen2014@denhaag.nl.

  • De subsidie wordt toegekend op basis van open inschrijving. Hierbij geeft u zelf aan hoeveel vermogen (in Wattpiek) u wilt plaatsen en welk bedrag u hiervoor van de gemeente wilt ontvangen;
  • De inschrijvers die het laagste bedrag per Wattpiek aanvragen komen als eerste in aanmerking voor subsidie. Zo wordt er zoveel mogelijk duurzame stroom opgewekt met de beschikbare subsidie.

Nodig bij de aanvraag

Om een aanvraag in te kunnen dienen heeft u de volgende documenten nodig:

  • offerte van het bedrijf dat de zonnepanelen levert en/of aanlegt;
  • duidelijke foto van het dak waarop de zonnepanelen geplaatst gaan worden. (Een schermafdruk van Google Maps voldoet niet);
  • adres(sen) waar de panelen geplaatst worden;
  • bij aanvraag door bedrijf of Vereniging van Eigenaren: uittreksel Kamer van Koophandel;
  • Aanvraagformulier subsidieverlening

Regelgeving

Als aanvrager krijgt u te maken met regels rondom deze subsidie en de verantwoording ervan. U kunt aanvullende informatie over het subsidiebeleid van de gemeente Den Haag vinden in de Haagse kaderverordening subsidieverstrekking.

Voorbeeld

U wilt 12 zonnepanelen op uw dak installeren met een vermogen van elk 250 Wattpiek. Dat is in totaal 3.000 Wattpiek. U heeft een offerte van een installateur en deze levert en plaatst de panelen voor € 7.500. U wilt een subsidie van de gemeente van 15%, dat is € 1.125. Dit staat gelijk aan een subsidieaanvraag van € 0,375 per Wattpiek (€ 1.125 gedeeld door 3.000 Wattpiek is € 0,375).

Uw buurman wil 15 zonnepanelen op zijn dak installeren met een vermogen van elk 265 Wattpiek. Dat is in totaal 3.975 Wattpiek. Uw buurman heeft een offerte voor leveren en plaatsen voor €10.000. Hij vraagt een subsidie van 25%, dat is € 2.500. Dit staat gelijk aan een subsidieaanvraag van € 0,629 per Wattpiek (€ 2.500 gedeeld door 3.975 Wattpiek is € 0,629).

Bij het verdelen van het totale subsidiebedrag zal u met een gevraagd subsidiebedrag van €0,375 per Wattpiek als eerste de subsidie krijgen. Uw buurman zal later aan de beurt zijn, aangezien hij € 0,629 per Wattpiek aan subsidie vraagt. Dit gaat zo door, totdat het totale subsidiebedrag is verdeeld.