Nieuwsbrief zomer 2020

Nieuwsbrief zomer 2020 Zonne-Energie Op Maat

 

De mooie zomerdagen zijn begonnen. Na een bizarre Coronatijd begint het ‘nieuwe normaal’ vorm te krijgen. Ook Zonne-Energie Op Maat heeft diverse maatregelen moeten nemen om de veiligheid en gezondheid van onze klanten en werknemers te waarborgen. Dat heeft tijd en geduld gekost, maar we zijn na een week van shock creatief en vol goede moed verder gegaan. Alles duurt wat langer, materialen zijn moeilijk leverbaar, afspraken werden afgezegd. We hebben een modus gevonden, iedereen is gezond gebleven en we hebben goed door kunnen werken. We hebben ook geen steun aan de overheid gevraagd. We leven mee met bedrijven die echt zwaar getroffen zijn en proberen daar waar mogelijk te helpen.

De laatste maanden hebben we (zoals altijd) veel particulieren aan zonne-installaties geholpen, hebben we een grote VvE in Lisse voorzien van zonnepanelen, ligt er een installatie op het Theater Castellum in Alphen aan den Rijn, ronden we daar nu de Scope scholengemeenschap af op drie daken en hebben we meer dan 1200 panelen op 4 scholen in Apeldoorn geplaatst.

Het is nu ook druk, veel particulieren investeren nu in zonnepanelen omdat een vakantie vaak wordt uitgesteld. Zonne-Energie Op Maat plaatst het hele jaar door, al 9 jaar lang, dus ook in de wintermaanden. We willen alle klanten en betrokkenen bedanken voor de steun en het vertrouwen en wensen iedereen veel geluk en gezondheid toe.

zonnepanelen Den Haag - Zonne Energie Op Maat -

 

Omvormer en wifi

 

Wifiproblemen Omnik omvormer

Wanneer u geen gegevens meer doorkrijgt via de app van Omnik is de kans groot dat de Wifi-verbinding is verbroken. Deze moet worden hersteld. Wat vaak werkt is het systeem resetten. Bij een oudere omvormer kunt u dit doen door de omvormer zelf uit te zetten (stevig omdraaien) en de groep in de groepenkast, waarop de omvormer staat aangesloten, uit te zetten.
Bij een nieuwe omvormer, kunt u de omvormer zelf niet uit zetten en zet u alleen de groep in de groepenkast uit.
Nu moet u tien minuten wachten en erna alles weer aanzetten. Over het algemeen wordt de verbinding nu vanzelf weer hersteld. Dit kan 1 tot 2 uur duren.

 

Sinds een poosje hebben we ook toegang tot een 5GHz netwerk. De omvormers van Omnik zijn hier echter niet op gebouwd, ze kunnen het 5GHz-netwerk niet aan. Mocht dit voor een probleem zorgen, dat is het zaak om de netwerken te scheiden. Naast een 5GHz netwerk, zit er namelijk ook een 2,4GHz netwerk in huis. Er zijn meerdere apparaten die hierop werken, echter vinden zij dit netwerk vaak zelf. De omvormer doet dit niet. Hiervoor moeten de netwerken gescheiden worden (de netwerkbeheerder kan dit eventueel voor u doen). Erna kunt u de wifi op de omvormer instellen op het 2,4GHz netwerk.

 

Mochten er verder nog vragen zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met onze servicemanager via mail (administratie@zonneenergieopmaat.nl) of per telefoon (070 – 262 94 16).

 

Projecten

 

Plaatsing VvE Madelief te Lisse

Afgelopen voorjaar zijn onze monteurs bezig geweest met het plaatsen van 335 panelen op het dak van VvE de Madelief in Lisse.

Onze adviseurs zijn in het voortraject intensief betrokken geweest om alles zo goed mogelijk voor te bereiden. Dit in nauw overleg met de bewoners en onze monteurs.

In maart zijn alle panelen en andere materialen op het dak gehesen en zijn onze monteurs gestart met de dakwerkzaamheden.

Onze eigen elektricien heeft alle elektrawerkzaamheden binnen uitgevoerd. Denk hierbij aan het aansluiten van de groepenkast, het trekken en aansluiten van alle bekabeling en het ophangen en aansluiten van de omvormers. Tot slot is er in het gebouw ook een informatiescherm opgehangen waarop nu in real-time is te zien van de zonne-installatie doet.

 

Zonnepanelen voor scholen in Apeldoorn

De afgelopen maanden zijn onze monteurs bezig geweest met het plaatsen van panelen op verschillende daken van scholen in Apeldoorn.

Ze zijn gestart met het plaatsen van 100 panelen op CSO de Prinsenhof. Voor deze installatie was een omgevingsvergunning nodig. Deze hebben we gekregen en dus moest alles netjes gebeuren. Ook is er om deze reden op dit dak gekozen voor onze full black zonnepanelen, zoals op de foto ook is te zien. De opdrachtgevers zijn gelukkig zeer tevreden!

Vervolgens was CSO de Boog aan de beurt. Op deze school waren twee daken beschikbaar, een plat en een schuin dak. In totaal hebben we hier 165 panelen geplaatst.

Nu waren de twee ‘grote’ scholen aan de beurt. We zijn gestart met VOG Duizendschoon, 330 panelen op een groot plat dak. Binnen zijn er drie omvormers opgehangen en is een groepenkast geplaatst. Alles is in goed overleg gegaan met de huisinstallateur en de plaatselijk elektricien. Ook voor Zilverschoon (499 panelen) is het op deze manier verlopen.

Voor alle plaatsingen zijn omvormers van Solar Edge gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de panelen in paren van twee worden aangestuurd. het eventuele negatieve effect van schaduwvorming wordt zo verholpen.

Inmiddels draaien de installaties en wekken de scholen dus zelf hun stroom op!

 

 

 

Zonnepanelen in de Gemeente Alphen aan den Rijn

Naast VvE de Madelief en de scholen in Apeldoorn, hebben we ook twee projecten in Alphen aan den Rijn mogen uitvoeren. Eén hiervan is inmiddels afgerond, de ander is nog in volle gang.

 

Theater Castellum

Theater Castellum aan het Rijnplein mag zich inmiddels trotse eigenaar noemen van een zonne-installatie van 170 panelen. Een kraan werd ingezet om alle panelen op het dak te krijgen, vervolgens is binnen 4 dagen de installatie werkend opgeleverd.

 

 

Scope Scholengroep

Scope scholengroep is een erg grote scholengroep. Wij zijn nu gestart met het plaatsen van panelen op drie daken aan de Tolstraat. Het betreffen de daken van de TOPMavo, de Gymzaal en het Lyceum. Op deze locatie zijn we nog hard aan het werk, de panelen liggen er grotendeels op, alle kabels kunnen naar binnen. Vervolgens kunnen de installaties worden aangezet en wekt de school haar eigen energie op!

Toekomst

En we zijn nog niet klaar! In augustus zullen we nog eens op twee panden zonne-installaties plaatsen. Hierover volgt later meer.

 

Particulieren

Naast de grotere projecten plaatsen wij nog steeds erg graag zonne-installaties bij particulieren. Klanten kunnen zelf uit verschillende opties kiezen. Zo bieden wij 2 verschillende type omvormers aan en kunt u ook zelf kiezen of u liever blauwe of zwarte panelen wenst. Interesse? U kunt altijd een mail sturen naar info@zonneenergieopmaat.nl

 

Het Zonne-Energie Op Maat team

Zonne-Energie Op Maat bestaat inmiddels al 8 jaar en is in deze periode aardig gegroeid. Waar we ooit zijn begonnen met twee monteurs en één directeur/adviseur/administrateur/manusje van alles, zijn we inmiddels met zijn tienen. We hebben vijf monteurs in dienst, die van elke installatie een meesterwerk willen maken. Daarnaast twee adviseurs en drie medewerkers die op kantoor werken. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen: 070 – 262 94 16.

De 5 monteurs van Zonne-Energie Op Maat

Zonne-Energie Op Maat - Dé specialist in zonnepanelen voor Den Haag en omstreken

 

Van L naar R: Wilko, Anneke, Sander, Fenna en Carlo

 

340 Wp half cell panelen van JA Solar

 

De zonnepanelenmarkt ontwikkelt zich snel. Regelmatig zijn er andere omvormers en panelen op de markt en ook constructiemateriaal ontwikkelt door. Zonne-Energie Op Maat volgt deze ontwikkelingen op de voet en informeert u hier graag over.

Zo wordt het aantal Wattpiek dat per paneel opgewekt kan worden in razend tempo hoger. Inmiddels zijn er panelen van 340 Wp op de markt, welke Zonne-Energie Op Maat ook levert. Dit zijn zogenoemde half-cell panelen (zie afbeelding). Deze vorm van panelen (half cell) zorgt er onder andere voor dat:

 • Er een lager intern paneel verlies is
 • Er een lager risico is voor hot spot
 • Er een beter temperatuur coëfficiënt is
 • Er een hoger rendement is

 

Al eerder een offerte gehad en nog steeds interesse? Of behoefte aan uitbreiding?

Wellicht heeft u in het verleden een offerte aangevraagd inzake zonne-energie en is het er om uiteenlopende redenen niet van gekomen. Of is de energie-behoefte in de afgelopen periode gegroeid.

Uiteraard kunt u ons altijd vragen om een nieuwe offerte, met de nieuwste materialen. De prijzen zijn gedaald, dus de kans is groot dat u een aantrekkelijkere prijs krijgt aangeboden. U kunt altijd bij ons terecht. Bel ons op 070 – 262 94 16 of mail naar info@zonneenergieopmaat.nl

 

Collectieven van Zonne-Energie Op Maat

Voor de meeste wijken en straten gelden collectieve voordelen. Daar kunnen de bewoners nog steeds gebruik van maken. Bijvoorbeeld in de wijken/straten:

 • Tulpen- en Rozentuin, Voorburg
 • De ‘Bras’, Den Haag
 • Vlietwijck, Voorburg
 • Blauwe tramstraat, Leiden
 • Wijk Duivenvoorde, Leidschendam
 • Antonie Duykerstraat, Den Haag
 • Wijk Wielingen, Alphen aan den Rijn
 • Wijk ‘van Royenstraat’ Voorburg
 • Wijk Bezuidenhout, Jacob Mosselstraat Den Haag
 • VvE de Waterrand, Alphen aan den Rijn
 • Darwinstraat, Den Haag
 • Beetsstraat, Den Haag
 • Lammenschansweg, Leiden
 • Beethovenlaan, Leidschendam
 • Groningsestraat, Den Haag/Scheveningen
 • Fellowshiplaan, Ypenburg
 • P.J. Willekenslaan, Rijswijk
 • Laan van Meerdervoort, Den Haag
 • Vrijburgstraat, Voorburg
 • Teijlerstraat en omgeving, Den Haag

Uiteraard kunnen andere wijken ook hun voordeel doen met een collectieve actie. Dat kan al vanaf 2 woningen! Mail voor informatie naar info@zonneenergieopmaat.nl, of bel 070-2 62 94 16.

 

Informatie, offerte of afspraak

Bent u reeds klant van ons en hoort u kennissen/familie/buren in uw omgeving praten over zonnepanelen? Wij gaan graag geheel vrijblijvend bij ze langs om samen met hen de mogelijkheden van het zelf opwekken van energie te bespreken. Uiteraard kunt u ons bellen of mailen. Een eenvoudige reply op de nieuwsbrief met uw vraag is al voldoende. Bel ons op 070 – 2 62 94 16 of mail naar info@zonneenergieopmaat.nl.