Nieuwsbrief winter 2021-2022

Het einde van het jaar is alweer in zicht en de feestdagen komen steeds dichterbij. De winterperiode is normaliter een minder drukke tijd van het jaar maar dat is dit jaar anders. Ons team is druk met offerte-aanvragen, opdrachten en plaatsingen. Ook plaatsen wij nu  laadpalen voor elektrische auto’s, zowel voor particulier als commercieel gebruik. Zonne-Energie Op Maat is constant in ontwikkeling om onze kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Hierbij vinden wij zowel de persoonlijke groei van het personeel, door middel van cursussen en bijscholing, als de kwaliteit van onze producten zeer belangrijk. In 2022 zullen wij nieuwe zonnepanelen met een zeer hoog wattage van 400 Wp per paneel gaan voeren. Zo kunnen wij aan de energiebehoeften van onze klanten blijven voldoen, ook nu de energieprijzen zo sterk stijgen. De wensen en behoeften van onze klanten staan bij ons hoog in het vaandel en stimuleren ons om te blijven ontwikkelen en groeien als bedrijf. Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig en zonnig 2022!

 

Ontwikkelingen binnen Zonne-Energie Op Maat

De herfst- en wintermaanden zijn voor ons dit jaar een drukke periode. Elke dag is volgepland met nieuwe plaatsingen. Deze ontwikkeling zet zich voort in het nieuwe jaar. In januari is elke dag al volgepland en zelfs februari stroomt al vol.

De afgelopen maanden hebben wij ook laadpalen geplaatst bij particulieren, zowel in combinatie met zonnepanelen, als los. De toevoeging van laadpalen aan ons assortiment betekent dat wij onze klanten nog beter tegemoet kunnen komen in hun energiewensen. Lees verder voor meer informatie over laadpalen.

De grote vraag naar zonnepanelen en laadpalen heeft ertoe geleid dat wij een nieuw lid aan ons salesteam hebben toegevoegd. Laurence versterkt ons team sinds korte tijd en is nu al een gewaardeerde collega. Hij stelt zich later in deze nieuwsbrief aan u voor.

 

Stijgende energieprijzen

Iedereen wordt erdoor getroffen, de stijgende energieprijzen. Als gevolg daarvan dreigt de energierekening de komende winter gemiddeld met tientallen euro’s per maand omhoog te gaan. Sommige energiebedrijven hebben voor een deel van hun klanten de prijzen al tot 60 procent verhoogd. De hogere energieprijzen zijn in heel Europa voelbaar, waardoor producten en diensten duurder zijn geworden. Nederland ligt met 5,6 procent boven het Europese gemiddelde in november, maar is niet de koploper. Dat is Litouwen, met een inflatie van 9,3 procent. Ook buurlanden Duitsland (6 procent) en België (7,1 procent) hebben te maken met een hoger inflatiecijfer.

Het kabinet probeert door middel van belastingverlagingen in 2022 de consumenten zo veel mogelijk te ontzien. Veel mensen nemen echter zelf maatregelen om de stijgende energieprijzen te compenseren. Door de aanschaf van zonnepanelen en het zelf opwekken van energie, is het mogelijk om aan de stijgende prijzen te ontsnappen. Door uw energie zelf op te wekken bent u in de toekomst ook minder vatbaar voor prijsschommelingen. Zonne-Energie Op Maat merkt dat de vraag naar zonne-installaties door de hoge energieprijzen is toegenomen. Met een gemiddelde terugverdientijd van 5 tot 7 jaar loont het zeker om zonnepanelen op uw dak te plaatsen.

 

Laadpalen

De vraag naar laadpalen voor elektrische auto’s stijgt de laatste tijd sterk. Steeds meer autofabrikanten brengen elektrische auto’s op de markt en steeds meer consumenten maken de overstap naar elektrisch rijden. Sinds het laatste kwartaal van 2021 plaatsen wij laadpalen voor elektrische auto’s. Wij hebben gekozen voor twee merken. Het Nederlandse merk Alfen en het merk Wallbox. De Wallbox is ideaal voor particulier gebruik. De Alfen laadpaal kan zowel particulier als commercieel gebruikt worden.

De Wallbox Pulsar is ontwikkeld om je elektrische auto een krachtige slimme lader in een ongelooflijk klein formaat te geven. Hij is perfect voor dagelijks gebruik aan huis. De compacte afmetingen en het minimalistische ontwerp passen in elke garage en deze worden versterkt door de vele functies die op de myWallbox-app te vinden zijn.

 

Alfen werkt al sinds 2008 aan de meest geavanceerde oplaadpalen voor iedere elektrische auto. Deze laadpalen zijn geproduceerd met Europese componenten van A-kwaliteit, getest en gekeurd door vooraanstaande automerken en onafhankelijke instanties, SIM-lock vrij en uitgerust met de laatste ontwikkelingen op het gebied van smart charging en connectiviteit. De Alfen laadpaal komt in verschillende uitvoeringen. Waaronder de opties: laders met één of twee oplaadpoorten, met of zonder display (al dan niet met logo), met of zonder kabel en de optie van een RFID laadpaslezer. Dit laatste betekent dat de Alfen lader ideaal is voor commercieel gebruik.

 

Aanbiedingen

Wij willen onze klanten graag tegemoet komen bij het verduurzamen van hun woning. Daarom hebben wij een aantal kortingen voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Wij vinden het altijd fijn om onze bestaande klanten terug te zien. Heeft u al zonnepanelen van ons? Dan krijgt u bij de aanschaf van een laadpaal vaste klantenkorting.

Wilt u zonnepanelen en een laadpaal aanschaffen? Of wilt u uw zonne-installatie vernieuwen in combinatie met de aanschaf van een laadpaal? Dan krijgt u een combinatiekorting van ons. We maken dan een mooie totaalprijs voor u.

Heeft u interesse in een laadpaal/wandmontage? Vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website of bel: 070 262 94 16

 

Nieuw zonnepaneel

Vanaf 2022 voeren wij een nieuw zonnepaneel. Naast onze huidige panelen komt het 400 Wp paneel er bij. Dit zonnepaneel is van het merk JA Solar, het Tier-1 merk waar wij al jaren mee werken. Wereldwijd staat dit merk altijd in de Top 5. Het nieuwe paneel heeft een hoger wattage dan de panelen die wij nu voeren. De afmetingen van dit paneel zijn ook anders dan van onze huidige panelen.

Het paneel beschikt over 108 cellen en heeft een vermogen van 400 wattpiek. De modules zijn uitgerust met innovatieve half-cut celtechnologie, waardoor dit paneel vanwege een lagere temperatuur coëfficiënt beter presteert. De afmetingen van dit zonnepaneel met zilveren frame bedragen 1722x1134x30 mm. Bij JA Solar zonnepanelen profiteer je standaard van 12 jaar product- en 25 jaar vermogensgarantie.

 

 

Mogelijk verlaging van de BTW op zonnepanelen

BTW-heffingen op goederen en diensten als zonnepanelen, water, personenvervoer en livestreaming van sportwedstrijden of shows kunnen in de EU omlaag tot een tarief tussen 0 en 5 procent. Het is aan het nieuwe Nederlandse kabinet om te besluiten of wel of niet van de mogelijkheid gebruik zal worden gemaakt, benadrukt een woordvoerder van het ministerie van Financiën.

De EU-ministers van Financiën zijn het na jaren onderhandelen eens geworden over uitbreiding van een richtlijn die een verlaagd tarief tussen 0 en 5 procent voor zeven categorieën toestaat.

Lidstaten krijgen met de herziene richtlijn meer ruimte bij de vaststelling van lagere BTW-tarieven, zolang er geen concurrentieverstoring optreedt. Het voordeel moet ook terechtkomen bij de consument. Een laag tarief tussen 0 en 5 procent kan bijvoorbeeld worden toegepast op farmaceutische producten, medische uitrusting, levering van boeken en het uitlenen door bibliotheken.

Nederland pleitte in het verleden al voor het gebruik van een nultarief, maar dat was alleen voor specifieke gevallen mogelijk, zoals de levering en bevoorrading van schepen en vliegtuigen. Het demissionaire kabinet voerde vanwege de coronacrisis ook tijdelijk een nultarief in voor coronatestkits en goedgekeurde COVID-19-vaccins. Die maatregel liep eind september af.

In Nederland is het algemene BTW-tarief 21 procent. Voor een beperkt aantal goederen en diensten geldt in Nederland een verlaagde belasting over de toegevoegde waarde (BTW) van 9 procent. De EU-landen mogen zelf de hoogte van hun BTW-tarieven bepalen, maar het algemene tarief mag niet lager dan 15 procent zijn. Er mogen één of twee verlaagde tarieven gelden voor bepaalde producten en goederen, maar die moeten minstens 5 procent zijn.

Verlaagde BTW-tarieven op fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool mogen vanaf 1 januari 2030 niet meer. Hetzelfde geldt vanaf 1 januari 2032 voor kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

 

 

Laurence stelt zich voor

Laurence versterkt sinds 1 oktober ons salesteam.

“Als nieuwe adviseur van Zonne-Energie Op Maat is het erg interessant om in deze drukke markt binnen te komen. In een rap tempo leer ik de sector kennen en zie ik wat mensen beweegt om over te stappen op zonnepanelen. Zelf ben ik bekend met de technologie vanuit mijn master. Mijn master Industrial Ecology aan de TU Delft en Universiteit Leiden beslaat duurzaamheid op grote schaal. Naast mijn baan als adviseur ben ik deze nog aan het afronden. Ik vind het vooral leuk om praktischer met duurzaamheid bezig te zijn en wat dichter op de actie te staan dan vanuit de theorie op mijn studie bezig te zijn. Met plezier adviseer ik een product waar ik 100% achter sta.”

 

 

Al eerder een offerte gehad en nog steeds interesse?

Wellicht heeft u in het verleden een offerte aangevraagd inzake zonne-energie en is het er om uiteenlopende redenen niet van gekomen. Uiteraard kunt u ons altijd vragen om een nieuwe offerte, met de nieuwste materialen. De prijzen van zonnepanelen zijn gedaald, dus de kans is groot dat u een aantrekkelijkere prijs krijgt aangeboden. U kunt altijd bij ons terecht. Bel ons op 070 – 2629416 of mail naar info@zonneenergieopmaat.nl

Informatie, offerte of afspraak

Bent u reeds klant van ons en hoort u kennissen/familie/buren in uw omgeving praten over zonnepanelen? Wij gaan graag geheel vrijblijvend bij ze langs om samen met hen de mogelijkheden van het zelf opwekken van energie te bespreken. Ook kunnen we u adviseren over een upgrade of uitbreiding van uw installatie. Er zijn momenteel panelen van hogere vermogens beschikbaar waarmee u meer energie kunt opwekken. Uiteraard kunt u ons bellen of mailen. Een eenvoudige reply op de nieuwsbrief met uw vraag is al voldoende. Bel ons op 070 – 2 62 94 16 of mail naar info@zonneenergieopmaat.nl

 

 

 

Collectieven van Zonne-Energie Op Maat

Voor de meeste wijken en straten gelden collectieve voordelen. Daar kunnen de bewoners nog steeds gebruik van maken. Bijvoorbeeld in de wijken/straten:

 • Nederhoflaan Den Haag
 • Tulpen- en Rozentuin, Voorburg
 • De ‘Bras’, Den Haag
 • Vlietwijck, Voorburg
 • Blauwe tramstraat, Leiden
 • Wijk Duivenvoorde, Leidschendam
 • Antonie Duykerstraat, Den Haag
 • Wijk Wielingen, Alphen aan den Rijn
 • Wijk ‘van Royenstraat’ Voorburg
 • Wijk Bezuidenhout, Jacob Mosselstraat Den Haag
 • VvE de Waterrand, Alphen aan den Rijn
 • Darwinstraat, Den Haag
 • Beetsstraat, Den Haag
 • Lammenschansweg, Leiden
 • Beethovenlaan, Leidschendam
 • Groningsestraat, Den Haag/Scheveningen
 • Fellowshiplaan, Ypenburg
 • Mgr. P.J. Willekenslaan, Rijswijk
 • Laan van Meerdervoort, Den Haag
 • Vrijburgstraat, Voorburg
 • Teijlerstraat en omgeving, Den Haag
 • Legakker en omgeving, Nootdorp
 • Zwaluwweg en omgeving, Voorschoten
 • Het Hert, Leidschendam
 • Bieremalaan en omgeving, Den Haag
 • Bosweide, Den Haag

Uiteraard kunnen andere wijken ook hun voordeel doen met een collectieve actie. Dat kan al vanaf 2 woningen! Mail voor informatie naar info@zonneenergieopmaat.nl, of bel 070-2 62 94 16.