Nieuwsbrief voorjaar 2015

De mooie maanden komen er weer aan. Wist u dat 80% van het jaar-rendement in het voorjaar en de zomer wordt opgewekt? De maanden mei en juni zijn gemiddeld de beste maanden, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Zonne-energie wordt steeds populairder in Nederland. Dat mag ook wel, want op het gebied van Duurzame energie staan we op de één na laatste plaats in Europa. Alleen Estland doet het slechter dan Nederland. De afgelopen winter was zacht, wij hebben vele projecten uitgevoerd, waaronder VvE het Uitsigt in Alphen aan den Rijn, collectief Beethovenlaan in Leidschendam en een collectief aan de Groningsestraat in Den Haag. In de planning staan ook steeds meer bedrijven, nu de economie aantrekt zien bedrijven meer in deze investering. Er is ook een specifieke bedrijfssubsidie (EIA), die de investering nog aantrekkelijker maakt. Daarnaast wordt er steeds meer door opdrachtgevers verwacht inzake duurzaamheid van een bedrijf (onderdeel van MVO).  De verwachting is dat 2015 de definitieve doorbraak in Nederland plaatsvindt op het gebied van zonne-energie. De kwaliteit van de installaties is hoog, de rendementen zijn zeer goed. Zonne-Energie Op Maat is al bijna 4 jaar actief op deze markt.

 

Rendement

Het besluit om zonnepanelen op het dak te plaatsen is afhankelijk van meerdere factoren. Past het op het dak, levert het voldoende rendement, heb ik geen schaduw en pas het in mijn budget? Veel mensen schaffen zonnepanelen aan simpelweg omdat het veel geld oplevert. Zomaar 10-15% rendement per jaar op uw investering, met weinig tot geen risico. Zonne-Energie Op Maat kan samen met u precies zien wat het rendement is. Kijk bijvoorbeeld eens bij een klant op de site:

http://www.omnikportal.com/Terminal/TerminalMain.aspx?come=Public&pid=632

Zonne-Energie Op Maat kan alle totalen ook monitoren en ziet of er een omvormer een probleem heeft. Dat melden we dan ook uiteraard. Inmiddels hebben onze klanten samen al meer dan 1.200 Mwh opgewekt. Samen krijgen we de CO2 uitstoot wel omlaag.

 

Uitbreiding Binnendienst en Flevoland

Fenna Bosgraaf is vanaf januari bij Zonne-Energie Op Maat in dienst getreden als Officemanager. Zonne-Energie Op Maat groeit, inmiddels zijn we met 7 mensen. Fenna zorgt voor de planning, financiële afhandeling en klantcontacten. U kunt haar bijvoorbeeld via de email bereiken, binnendienst@zonneenergieopmaat.nl.

Daarnaast starten we een nieuwe vestiging in Lelystad. De insteek is om ook in Flevoland Zonne-installaties te verkopen en installeren. U kunt hen bereiken via de email flevoland@zonneenergieopmaat.nl.

 

Verkiezingscampagne nu écht begonnen: GroenLinks neemt ‘zonnevoortouw’

Het is inmiddels een vast terugkerend ritueel: politici die in verkiezingstijd hun groene ambities profileren. De provinciale GroenLinks-fracties nemen het voortouw, maar inmiddels volgt ook de ChristenUnie.

In een opiniestuk in het Eindhovens Dagblad pleit de GroenLinks-fractie van de provincie Noord-Brabant voor een ‘veilig energiefonds’: ‘Het is tijd voor de provincie om aan de lat te gaan staan voor veilige energie. GroenLinks Brabant stelt daarom het volgende voor: vorm uit de Essent-middelen een fonds van 400 miljoen euro. Dit Veilige Energiefonds maakt het mogelijk dat particulieren, woningcorporaties en lokale energiecoöperaties meer eigen duurzame energie opwekken. Denk aan zonnepanelen op eigen dak, collectieve zonnedaken, windmolens en grootschalige woningisolatiemaatregelen. Brabanders gaan hier direct van profiteren.’

De GroenLinks-fractie in Friesland doet er zelfs nog een schepje bovenop en wil nu echt werk maken van de vijftigduizend huurwoningen met zonnepanelen. Solar Magazine meldde vorige week al dat de fractie in de Statenvergadering wederom vragen had gesteld aan de betrokken gedeputeerde. Die meldde geen woningcorporaties te kunnen vinden die de panelen willen aanbrengen.

De ChristenUnie-fractie in Friesland maakt zich ondertussen druk over het achterblijven van succes in de asbestregeling voor zonnepanelen. Fractievoorzitter Anja Haga: ‘Friese boeren blijken nog weinig gebruik te maken van de provinciale subsidie om asbestdaken te vervangen door zonnepanelen. Op dit moment is nog maar vijftien procent van de subsidie verdeeld, terwijl boeren tot 1 september 2015 een subsidieaanvraag kunnen doen. Zoveel tijd is er dus niet meer. Wij willen dat de provincie de regeling actiever promoot. Een jaar geleden hebben we er al op gewezen dat de aanvragen achterbleven.’

 

Fabrikant van Zonnepanelen

Bij de start van onze organisatie hadden wij meer dan 6 verschillende merken zonnepanelen in het assortiment. 3 Jaar geleden hebben wij dat geëvalueerd en onderzocht  wat nu het beste was. Er zijn 860 merken zonnepanelen, waarvan rond de 100 A-merken. Onze insteek was het merk met de beste Prijs-Kwaliteit verhouding te kiezen. Wij hebben gekozen voor Shinetime en op een aantal factoren geselecteerd:

 • Groot in Nederland, China en UK
 • Wij hebben nog nooit een paneel dat spontaan kapot gegaan is en er meer dan 4.000 geïnstalleerd
 • Ze zijn onderverzekerd bij Chubb Insurrance, als er iets met de fabrikant gebeurd, wordt de garantie overgenomen
 • Ze hebben 12 jaar productgarantie, meer dan gemiddeld
 • Alle panelen worden per stuk getest en moeten minimaal 100% en maximaal 103% renderen
 • De cellen zijn specifiek aangepast voor diffuus licht in Nederland, dus hogere opbrengst

U kunt een filmpje bekijken op Youtube, dan krijgt u een impressie van de fabriek nabij Shanghai.

http://youtu.be/TBGXt-admU8.

 

BTW laag tarief en de teruggave

Het lage tarief op arbeid is verlengd naar 1 juli 2015. De verwachting is dat het daarna ook weer definitief 21% wordt.

Vorig jaar is er nieuwe informatie naar buiten gekomen inzake mogelijke BTW terugvordering door particulieren op een zonne-installatie. Concreet heeft het ministerie op 26 september 2013 een bericht gepubliceerd op de site van de belastingdienst. Deze regeling werkt zeer goed. Al meer dan 200 klanten van Zonne-Energie Op Maat hebben de afgelopen maanden BTW teruggevorderd. Zeker de moeite waard om terug te vragen, uw terugverdientijd word zo met 1-2 jaar verkort.

http://www.zonneenergieopmaat.nl/2013/10/21/btw-teruggave-nu-mogelijk-voor-particulieren/

 

Voorjaarskorting

We willen u stimuleren nu te kiezen voor duurzaamheid. Dat doen we met een leuke voorjaarskorting, deze geldt voor nieuwe opdrachten vanaf 21 maart, en zijn niet in combinatie met andere kortingen, staffels of collectieve acties. Bel of mail ons om u een aanbod te doen met een interessante voorjaarskorting.

Bel ons op 070 – 262 94 16 of mail naar info@zonneenergieopmaat.nl.

 

Wijk-initiatieven en collectieve aanschaf

Zonne-Energie Op Maat voert veel installaties uit bij particulieren. Daarbij is er groot financieel voordeel te behalen per bewoner. De laatste maanden zijn onder anderen geïnstalleerd:

 • Wijk Duivenvoorde, Leidschendam
 • Wijk Wielingen, Alphen aan den Rijn
 • Wijk ‘van Royenstraat’ Voorburg
 • Wijk Bezuidenhout, Amalia van Solmstraat Den Haag
 • VvE de Waterrand in Alphen aan den Rijn
 • Darwinstraat Den Haag
 • Beetsstraat Den Haag
 • Lammenschansweg Leiden
 • Beethovenlaan Leidschendam
 • Groningsestraat Den Haag/Scheveningen
 • Fellowshiplaan Ypenburg
 • Mgr. P.J. Willekenslaan Rijswijk

Uiteraard kunnen andere wijken ook hun voordeel doen met een collectieve actie. Dat kan al vanaf 2 woningen! Mail voor informatie naar carlo@zonneenergieopmaat.nl, of bel 070-2 62 94 16.

 

Informatie, offerte of afspraak

Bent u reeds klant van ons en hoort u kennissen/familie/buren in uw omgeving praten over zonnepanelen? Wij gaan graag geheel vrijblijvend bij ze langs om samen met hen de mogelijkheden van het zelf opwekken van energie te bespreken. Uiteraard kunt u ons bellen of mailen, een eenvoudige reply op de nieuwsbrief met uw vraag is al voldoende. Wij willen u altijd geheel vrijblijvend van informatie of een offerte voorzien. Wel komen we graag eerst bij u langs. Om zo samen te bekijken en bespreken wat de mogelijkheden van zonnepanelen op uw woning, VvE of bedrijf zijn. Bel ons op 070 – 2629416 of mail naar carlo@zonneenergieopmaat.nl.