JA Solar start massaproductie DeepBlue 3.0 en toont nieuw prototype zonnepaneel van 800 wattpiek

Afgelopen maand kwam Solar Magazine met het berich dat JA Solar overgaat op het produceren van het zonnepaneel van 800 Wp. Hoewel het nog toekomstperspectief is, willen we u hier alvast aan laten proeven.

JA Solar heeft op de Chinese vakbeurs SNEC het startschot gegeven voor de massaproductie van DeepBlue 3.0. Daarmee begint JA Solar met de massaproductie van zonnepanelen met een vermogen hoger dan 500 wattpiek.

JA Solar introduceerde afgelopen mei het DeepBlue 3.0-zonnepaneel van 525 wattpiek. Destijds meldde het bedrijf al dat het nieuwe zonnepaneel in de tweede helft van het kalenderjaar op de markt zou komen. Inmiddels stelt het bedrijf de zonnepanelen met een vermogen tot 545 wattpiek, en in de toekomst zelfs hoger, te kunnen maken.

800 wattpiek
​Tijdens de SNEC toonde JA Solar echter ook al een prototype van een nieuw zonnepaneel: JumboBlue. Dit zonnepaneel moet een vermogen van 800 wattpiek krijgen, iets wat nog geen enkele andere fabrikant ter wereld gelukt is. Wanneer dit zonnepaneel op de markt moet komen, is nog onbekend.

De DeepBlue 3.0 die nu wel al in productie is gegaan, maakt gebruik van M10-wafers met een formaat van 182 bij 182 millimeter. Tang Kun, directeur Producttechnologie van JA Solar, stelde tijdens het lanceringsevenement op de SNEC dat DeepBlue 3.0 toonaangevend is in de sector op het gebied van technologie, temperatuurcoëfficiënt van componenten, respons bij weinig licht en kwaliteitsborging voor enkel en dubbel glas. In termen van grootte is, naast de eerder aangekondigde versie met 72 en 78 zonnepanelen, de optie van een 66-versie toegevoegd om te voldoen aan de eisen van sommige klanten voor flexibiliteit in grootte. Tegen eind 2021 bedraagt ​​de geplande productiecapaciteit van JA Solar voor deze serie producten ongeveer 20 gigawattpiek.​

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]