Fijne feestdagen en laatste nieuws

Via deze weg willen wij alle klanten, partners, leveranciers en belangstellenden bedanken voor een zeer succesvol jaar. Dit jaar hebben we met bijna 10 medewerkers ons best gedaan om duurzame installaties uit te rollen. Komend jaar gaan we de 500ste klant verwelkomen, daar hebben we een leuke actie voor bedacht.  We zijn ook erg blij met de positieve en dankbare reacties van onze klanten. We willen ons werk dan ook beter dan heel goed blijven doen. In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor mogelijkheden van schenkingen, het grote project bij voetbalclub SEV in Leidschendam, en nog veel meer. Als laatste, als u voor 1 januari 2015 opdracht voor het plaatsen van Zonnepanelen verstrekt, kunnen wij u een hele interessante korting aanbieden. Benieuwd? Vraag het ons via email, info@zonneenergieopmaat.nl, of telefoon, 070 – 262 94 16. Ik wens u zonnige feestdagen en een gezond 2015 toe.

Schenking

Dit jaar is tot eind 2014 een schenking van maximaal 100.000 euro belastingvrij toegestaan voor aflossing of verbetering van het huis van uw kinderen of kleinkinderen. Veel mensen hebben hier gebruik van gemaakt. Het installeren van een zonne-installatie valt hier ook onder. Als het dit jaar niet gelukt is, kan het ook volgend jaar. Ieder jaar mag er een bedrag belastingvrij geschonken worden. Leuk voor uw kinderen en/of kleinkinderen, fijn voor onze planeet en zoals een klant pas aangaf: ‘beter een warme dan een koude handdruk’. Onderstaand een link naar de site van de belastingdienst.

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/schenken/

23.000 WP installatie bij voetbalclub SEV in Leidschendam

SEV Leidschendam speelt niet alleen in een groen shirt maar is ook een groene vereniging. Maandag 8 december werd gestart met de plaatsing van maar liefst 92 zonnepanelen op het dak van de SEV-kantine op het sportpark Kastelenring in Leidschendam. Dankzij de medewerking van de gemeente Leidschendam-Voorburg, het stadsgewest Haaglanden en de leverancier Zonne-Energie Op Maat is het voor de vereniging rendabel om deze investering te doen. Als de zon een beetje gaat schijnen, is de terugverdientijd naar verwachting tussen de vijf en acht jaar. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de verenigingskas. Een win-winsituatie bij uitstek. Vrijdagochtend 12 december heeft wethouder Saskia Bruines van de gemeente Leidschendam-Voorburg, verantwoordelijk voor milieu en duurzaamheid, met SEV-voorzitter Rob de Ruijter de openingshandeling verricht. 

BTW laag tarief en de teruggave

Het lage tarief op arbeid is verlengd naar 1 juli 2015. De verwachting is dat het daarna definitief 21% wordt.

Vorig jaar is er nieuwe informatie naar buiten gekomen inzake mogelijke BTW terugvordering door particulieren op een zonne-installatie. Concreet heeft het ministerie op 26 september 2013 een bericht gepubliceerd op de site van de belastingdienst. Deze regeling werkt zeer goed. Al meer dan 200 klanten van Zonne-Energie Op Maat hebben de afgelopen maanden BTW teruggevorderd. Zeker de moeite waard om terug te vragen, uw terugverdientijd word zo met 1-2 jaar verkort.

http://www.zonneenergieopmaat.nl/2013/10/21/btw-teruggave-nu-mogelijk-voor-particulieren/

Eindejaarskorting

Zonne-Energie Op Maat heeft dit jaar alweer meer dan 200 plaatsingen uitgevoerd. U kunt altijd een referentie opvragen. We willen u stimuleren nu te kiezen voor duurzaamheid. Dat doen we met een leuke eindejaarskorting, deze geldt voor nieuwe opdrachten vanaf 10 november, en zijn niet in combinatie met andere kortingen, staffels of collectieve acties. Bel of mail ons om u een aanbod te doen met een interessante eindejaarskorting.

Bel ons op 070 – 262 94 16 of mail naar info@zonneenergieopmaat.nl.

Monitoren en opbrengst

Klanten met een Omnik omvormer en draadloos internet hebben de mogelijkheid de opgewekte energie dagelijks te volgen via een eigen portaal.  De fabrikant Omnik is nu de grootste omvormer-leverancier in de BeNeLux geworden en heeft hiervoor een nieuw Service-center geopend in Naarden, waarmee Zonne-Energie Op Maat nauw samenwerkt. Hiermee krijgen we meer invloed op de ontwikkeling van nieuwe technieken en verbeteringen. Zo kunnen we nu in één oogopslag zien of een omvormer van een klant offline is. Dit houden we bij voor klanten met een Servicecontract. Wist u dat bij al onze klanten al meer dan 1200 Mwh hebben opgewekt in 2014!

We kunnen u dan ook willekeurig de volgende cijfers laten zien:

Plaats en soort dak

Omvang installatie (WP)

Verwacht rendement

Periode

Werkelijk rendement

Alphen, schuin dak

3360 WP

3024 Kwh (90%)

1 jaar

3150  Kwh(94%)

Leiderdorp, schuin dak

1920 WP

1565 Kwh (86%)

1 jaar

1870 Kwh (97%)

Oostvoorne, schuin dak

6240 WP

5616 Kwh (90%)

11 mnd

5860 Kwh (94%)

Den Haag, plat dak

4320 WP

3888 Kwh (90%)

1 jaar

4215 Kwh (98%)

Alphen plat Oost-West

3360 WP

2688 Kwh (80%)

1 jaar

2950 Kwh (88%)

Wateringen schuin dak

3360 WP

3024 Kwh (90%)

1 jaar

3250 Kwh (97%)

Leiden, Plat dak

5040 WP

4284 Kwh (85%)

11 mnd

4890 Kwh (97%)

U ziet, dat we meer dan gemiddeld rendement opwekken voor onze klanten.

Bekijk eens een online rendement van een klant:

http://www.omnikportal.com/Terminal/TerminalMain.aspx?come=Public&pid=13931

Nederlandse Duurzaamheid bedroevend 

Nederland is gedaald op een belangrijke internationale klimaatranglijst en staat nu op de 42e plaats. Vorig jaar stond Nederland nog op de 34e plaats. 

Dat blijkt uit de Climate Change Performance Index die dinsdag is gepubliceerd. 

Van alle EU-landen is alleen Estland onder Nederland geëindigd. “Nederland heeft zijn veelbelovende positie van vorig jaar niet waar kunnen maken”, concluderen de makers van de ranglijst. “De Nederlandse regering profiteerde vorig jaar van het vertrouwen van de experts”, maar na “beleidsevaluaties” is de beoordeling bijgesteld. 

Een belangrijk punt waarop de landen in de ranglijst worden afgerekend, is het niveau van de uitstoot van broeikasgassen. Ook recente ontwikkelingen om de uitstoot te beperken, wegen zwaar. Daarom kunnen landen met een hoge uitstoot toch hoog op de lijst eindigen.

Dat is bijvoorbeeld het geval voor China, dat maar net onder Nederland eindigt. “Ongeveer de helft van alle internationale duurzame energie-investeringen, worden in China gedaan”, concluderen de onderzoekers. India staat op de 31e plek, vanwege een lage uitstoot per persoon. De totale uitstoot van CO2 is daar de laatste vijf jaar echter met veertig procent gestegen.

Denemarken voert de internationale lijst aan en eindigt net boven Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Saudi-Arabië krijgt de slechtste beoordeling.

Wijkverenigingen en collectieve aanschaf

Zonne-Energie Op Maat voert veel installaties uit bij particulieren. Daarbij is er groot financieel voordeel te behalen per bewoner. De laatste maanden zijn onder anderen geïnstalleerd: 

  • Wijk Duivenvoorde, Leidschendam
  • Wijk Wielingen, Alphen aan den Rijn
  • Wijk ‘van Royenstraat’ Voorburg
  • Wijk Bezuidenhout, Amalia van Solmstraat Den Haag
  • VvE de Waterrand in Alphen aan den Rijn
  • Darwinstraat Den Haag
  • Beetsstraat Den Haag
  • Lammenschansweg Leiden 

Uiteraard kunnen andere wijken ook hun voordeel doen met een collectieve actie. Dat kan al vanaf 2 woningen! Mail voor informatie naar carlo@zonneenergieopmaat.nl, of bel 070-2629416.

Vanuit het toonaangevende ‘Energie+’ hebben wij het volgende artikel geplaatst:

Steeds vaker worden er vraagtekens gesteld bij landelijke en regionale inkoopacties voor zonnepanelen. Er is een onoverzichtelijke wildgroei aan collectieve acties ontstaan. Dat is ironisch, want de acties beogen juist burgers te ontzorgen in de onoverzichtelijke wereld van zonnepanelen en installateurs. Lokale energie-initiatieven proberen het goed te doen en valkuilen te omzeilen. Lees meer op: 

http://www.energieplus.nl/Vraagtekens_bij_collectieve_inkoopacties?utm_campaign=25november2014&utm_content=Nieuw%20online%20artikel&utm_medium=email&utm_source=nieuwsbrief 

Wij ervaren ook onvrede bij klanten van dit soort initiatieven. Onze ervaring is dat als we het lokaal een kleinschalig initiëren, de kwaliteit wel gewaarborgd wordt en dat tegen een lage prijs. 

Informatie, offerte of afspraak

Uiteraard kunt u ons bellen of mailen, Een eenvoudige reply op de nieuwsbrief met uw vraag is al voldoende. Wij willen u altijd geheel vrijblijvend van informatie of een offerte voorzien. Wel komen we graag eerst bij u langs. Om zo samen te bekijken en bespreken wat de mogelijkheden van zonnepanelen op uw woning, VvE of bedrijf zijn. Bel ons op 070 – 2629416 of mail naar carlo@zonneenergieopmaat.nl.